dewereldvanchina.reismee.nl

Pingyao en Xian

Allereerst dank voor al jullie leuke en live berichten. We hebben niks van de aardbeving gemerkt. We zitten gelukkig ver daar vandaan.

Vorige week woensdagavond vertrokken we met de nachttrein van Beijing naar Pingyao. De bedden hier zijn overigens keihard. Niet echt fijn om op te slapen. De treinen zijn van binnen behoorlijk doorrookt. De wc is hier best smerig. De meeste wc's bestaan uit een gat in de grond. Niet echt comfortabel dus. Van slapen in de trein komt weinig terecht omdat je geen deuren hebt en dus geen privacy. Je kan je buren horen snurken en rochelen. Fijn he....? Vantevoren noodles gekocht, omdat er in de trein niks verkrijgbaar is behalve gekookt water. Dan zijn noodles toch een prima maaltijdvervanger. Al met al moeten we wel zeggen dat het echt een ervaring is om in zo'n trein te reizen.

Pingyao is een grijze en grauwe stadje. Bij aankomst op het station werden we bijna meegesleurd door een van die tuktuk vervoerders. We hebben een kaartje gekocht dat 2 dagen geldig is om van alle bezienswaardigheden gebruik te maken. Zo hebben we o.a. op de stadsmuur gelopen. Pingyao staat overigens op de Uneco erfgoed lijst. De schoenen zijn echt een goede aankoop geweest. We lopen hier gigantisch veel en sommige mensen van de groep hebben al blaren, terwijl wij nergens last van hebben!

Na 2 dagen Pingyao zijn we vrijdag weer met de nachttrein vertrokken naar Xian, de stad waar het terracottaleger zit. Zaterdag zijn we eerst naar een park geweest. De park is gratis en er is van alles te doen. Mensen oefenen hier tai chi met z'n allen, dansen, zingen, tafeltennis. Bart heeft zelfs met een oude man staan tafeltennissen. Erg leuk om te zien! De mensen in Xian zijn hier veel vriendelijker dan in Beijing en Pingyao. We merken dat naarmate we steeds meer naar het Zuiden gaan. In het park hebben we zelfs een film in 5D gezien. Na het park hebben we op de stadsmuur van Xian gefietst. Erg leuk om te doen omdat je de hele stad ziet. De muur is ongeveer 30 meter hoog. De stadsmuur is circa 20 km lang. Daarna hebben we de taxi gepakt naar de Drum en Bell tower. Taxi's zijn hier heel goedkoop. Wij betaalden ongeveer 10 yuan, omgerekend 1 euro. Na beide towers wilden we terug naar het hotel. Lopend is niet te doen, dus we moesten wel met de taxi. Echter was het spitsuur en alle taxi's zaten vol. De enige taxi's die ons mee wilden nemen, vroegen 50 yuan. 5 keer zoveel!!! We hebben het uiteindelijk maar gedaan, omdat we anders niet terug konden.

Zondag gingen we met de groep naar het Terracottaleger. Ongeveer een uur rijden van de binnenstad. Het verhaal hierachter is erg indrukwekkend. De zalen waar de legers zich bevinden zijn enorm. Wij betaalden nu 90 yuan voor de entree. Van onze reisleider hebben we begrepen dat ze volgend jaar 200 yuan gaan vragen. De graftombe van deze keizer beslaat 56 hectare. Deze is nog niet opengesteld omdat ze nog steeds bezig zijn met opgraafwerkzaamheden. Ze verwachten dat het over 20 jaar open gaat voor het publiek. Na het Terracottaleger zijn we naar de grote witte Pagoda gegaan. Zoals je hieronder kunt zien op de foto. Als je goed kijkt zie je dat de Pagoda scheef staat. Dat komt door het weer in de loop der jaren.

De mensen hier staren en bekijken ons van top tot teen. Heel ongegeneerd. Als je een winkel binnen gaat, komen de verkopers gelijk op je af en zegen iets in het Chinees. Als je zegt: we only speak english, beginnen ze gelijk te giebelen en weten ze niet meer wat ze moeten doen. Vandaag zijn we vanochtend met de vliegtuig naar Chengdu gevlogen. Morgen gaan we naar de Panda Breeding Center. Het is nu bijn a 19.00 uur , dus we gaan zo een hapje eten....en misschien karaoke-en

Laughing

christine

het klinkt echt leuk michelle,
heb je nog wel geslapen?
nou veel plezier nog verder,
mmmm noodels.

Xx;

Nina

Heel leuk om je ervaringen te lezen. Je beschrijft het erg duidelijk. Mooie foto ook. Geniet ervan he ! XD

Mariëlle

Leuke verhalen en foto's!!!! Blijf jullie volgen!!!!
Hier alles prima..........we missen je wel hoor!

kus en nog heel veel plezier daar!

belinda

wat een verschrikking die trein haha, wat jullie zeggen: een echte beleving!!! Nou geziet ervan! jullie zitten nog niet eens op de helft! kus Belin

Nicolette

Ha Michelle, dat is lang geleden he?
Wat gaaf dat je nu de reis maakt die je zo graag wilde. Ik weet nog dat we in Haarlem op een terrasje onze dromen/wensen op tafel legde. Een reis naar China was er een van jou. Echt supertof. Via je verhalen kunnen we een klein beetje meereizen. Een van mijn dromen ligt heerlijk te slapen in de wandelwagen. Pim is geboren 25-3, ik weet niet of je het meegekregen had. Nog heel veel mooie avonturen toegewenst in het verre China.

Dikke kus.